We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

Theorie-examen

Exuive kent meerdere soorten theorie-examens

  • kennisvragen toetsen
  • toepassings- en inzicht toetsen.

We examineren met een digitale toetsing, waardoor een kandidaat na de toets meteen de resultaten kan zien en welke vragen goed of fout beantwoord zijn. 

Ook op locatie

Onze examenfunctionaris begeleidt de toetsing op locatie en brengt daarvoor speciale 'tablets' mee. Op locatie is een internetverbinding nodig. De kandidaten krijgen voorafgaand van het examen duidelijke uitleg hoe een examen op de tablet werkt. Tevens krijgen de kandidaten ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen.

MBO Examens

Bij mbo-examens bepaalt de school de wijze waarop de theorie-examens worden afgenomen. Alle resultaten worden dan in een portfolio vastgelegd. Aan het einde van de opleiding volgt een portfoliobeoordeling door twee assessoren, waarvan minimaal één door Exuive is afgevaardigd; de ander mag een schoolassessor zijn.

Branche examens

Bij branche-examens bepaalt Exuive in grote lijnen hoe de examens worden afgenomen. De examens zijn altijd gebaseerd op het branchekwalificatiedossier. De onderwijsinstelling bepaalt in overleg met Exuive wanneer zij een theorie-examen wil laten afnemen. Het is dus niet nodig om op vooraf vastgestelde landelijke dagen te toetsen. Hierdoor kan de school meer servicegericht werken.

Nieuws

Duim omhoog.jpg
SANNESOPHIA_450.jpg
Exuive_5jaar_450.jpg

Nieuws