Theorie examens

Exuive kent meerdere soorten theorie examens:

  • kennisvragen toetsen

  • toepassings- en inzicht toetsen

De kandidaat krijgt gelijk na het afsluiten van het examen de voorlopige uitslag en kan zien welke vragen goed en eventueel fout beantwoord zijn. 

Twee keer per maand is er een centraal examen in Amersfoort. De kandidaat kan meerdere examens op 1 dag doen en kan eventueel dezelfde dag een herexamen doen.

Ook op locatie

Onze examenfunctionaris begeleidt de toetsing op locatie en brengt daarvoor tablets mee. Op locatie is enkel een beveiligde  internetverbinding nodig en een ruimte waar de kandidaten niet gestoord kunnen worden. We kunnen meerdere disiplines tegelijk examineren. 

Branche examens

Bij branche-examens bepaalt Exuive in grote lijnen hoe de examens worden afgenomen. De examens zijn altijd gebaseerd op het branchekwalificatiedossier. De onderwijsinstelling bepaalt in overleg met Exuive wanneer zij een theorie-examen wil laten afnemen. Het is dus niet nodig om op vooraf vastgestelde landelijke dagen te toetsen. Hierdoor kan de school meer servicegericht werken.

MBO Examens

Bij mbo-examens bepaalt de school de wijze waarop de theorie-examens worden afgenomen. Alle resultaten worden dan in een portfolio vastgelegd. Aan het einde van de opleiding volgt een portfoliobeoordeling door twee assessoren, waarvan minimaal één door Exuive is afgevaardigd; de ander mag een schoolassessor zijn.