We gebruiken Cookies om functies voor social media te bieden of om website verkeer te analyseren.
Privacyverklaring

Producten en diensten

Exuive neemt als aanbieder van examens voor de sector Uiterlijke Verzorging ook de ontwikkeling en uitlevering van beroepsgerichte examenproducten voor haar rekening. Een onderwijsinstelling kan kiezen tussen twee verschillende contracten. Het contract Levering Producten en Diensten en het contract Uitbesteding Examinering en Diplomering.

Contract Levering Producten en Diensten (MBO instellingen)

Bij dit contract verzorgt de onderwijsinstelling zelf de afname, beoordeling en diplomering van het examen.   De school heeft in dit geval een eigen examenbureau en geeft een crebo-diploma af. Het crebo-diploma wordt erkend door het Ministerie van Onderwijs. Crebo staat voor Centraal Register Beroepsopleidingen.

De kwalificatie-eisen voor deze diplomering zijn beschreven in de kwalificatiedossiers. Deze kwalificatiedossiers zijn gepubliceerd bij SBB, de stichting beroepsonderwijs/bedrijfsleven. De examinering van deze opleidingen geldt volgens de examenstructuur van Exuive en kent daarnaast de volgende verplichtingen:

  • beroepspraktijkvorming, of BPV;
  • inspanningsverplichting leren, loopbaan en burgerschap, of LLB;
  • Nederlandse Taal niveau 2F (MBO 3) of 3F (MBO 4);
  • rekenen;
  • Engels (MBO-4);
  • een of meerdere keuzedelen.

Contract Uitbesteding Examinering en Diplomering (ten behoeve van particuliere scholen)

Bij dit contract neemt Exuive alle taken en verantwoordelijkheden rond de examinering en diplomering op zich. Een branchediploma heeft geen crebo-registratie, maar wordt wel erkend door de branches. De kwalificatie-eisen voor deze diplomering zijn beschreven in de branchekwalificatiedossiers. Deze branchekwalificatiedossiers zijn gepubliceerd bij het 'Centrum voor Ambachtseconomie' (www.cvae.nl). De examinering van deze opleidingen geldt volgens de examenstructuur van Exuive.

Nieuws

Duim omhoog.jpg
SANNESOPHIA_450.jpg
Exuive_5jaar_450.jpg

Nieuws